LIVETS AVTRYKK. DE STERKE LIVSHISTORIENE TIL LENA OG LINDA.


Jeg som er født til et liv i rullestol har spurt meg selv innimellom hvordan er det å få livet snudd opp ned etter en ulykke, operasjon eller alvorlig sykdom? Lena og Linda er to sterke kvinner som har opplevd nettopp det. Lena har ALS og Linda fikk  livet snudd opp ned da en såkalt rutine operasjon gikk galt og hun fikk hjertestans i 15 minutter.  Men er det noe disse damene har til felles er det livslyst og håp. 




Lena hadde for kort tid siden en flott kunstutstilling i Bøkeskogen her i Larvik. Livets avtrykk ble den kalt. I den forbindelse ble det laget en utrolig vakker film med Lena og datteren hennes som danser i filmen. Filmen strutter av farger og livsglede. Den er utrolig vakker og gir også rom for ettertanke.

L For livsglede.
I For inspirasjon
V For verdighet.
T For takknemlighet.

Disse sterke ordene hang ved siden av bildene hennes på utstillingen.

Før Lena ble syk var hun svært aktiv og elsket fart og spenning. Hun har blant annet hoppet i fallsjarm. Hun var også glad i å gå tur i fjellet og tok gjerne en kanotur. Hun jobbet som driftsingeniør og har aldri vært redd for å ta i et tak. Lena er mor til to voksne døtre og har hatt ALS i 6 år.


Du finner den rørende vakre, lille filmen HER.



Dette er Linda. Hun er 36 år gammel fram til hun var 26 år gammel levde hun et helt vanlig liv. Hun bodde i egen leilighet og var ferdig barnehagelærer og hadde hele livet foran seg. En av hennes  største interesser var å reise. Hun ønsket og oppleve alle verdens hjørner og møte spennende mennesker.  Høsten 2007 reiste hun til Brasil for og ta et halvt år studie i foto og journalistikk.  Dette ble hennes siste reise uten rullestol.  Ettersom tiden gikk ble hun mer og mer plaget av migrene etterhvert fant legene ut at hun hadde et hull i hjertet. En operasjon som skulle være relativt enkel gikk galt og hun fikk et hull i hjerteposen sin og hadde hjertestans i 15 minutter. Dette førte til at hun blant annet lå to uker i kunstig koma og fikk en rekke komplikasjoner.


Linda forteller om veien tilbake til livet. Hun har forsatt fått beholde sin store lidenskap for reiser. Hun har reist til Tyrkia og Florida der hun også badet med delfiner. Hvert år planlegger hun et nytt reisemål med assistentene sine. Reiselysten hennes er større enn aldri før. Et stort tankekors for oss som bor i kommuner som undergraver BPA så til de grader. Desto viktigere er det at forskjellene kommer frem. Jeg har møtt Linda og er veldig imponert av hennes viljestyrke og kraft.

   

Se den tankevekkende lille filmen hvor Linda setter ord på livets oppturer og nedturer.


Kjære Lena og Linda! Dere er en  stor inspirasjon!  Jeg ønsker dere ALT godt.❤️

Dette innlegget tilegner jeg Inger.❤️Min trygge venn og  lifecoach. Takk for alt du lærer meg, inspirasjonen du sprer og roen du gir meg. Jeg er så heldig som får kjenne deg!  ❤️


Kommentarer